Header Ads

Релігійний скандал: у Дніпрі московський піп відмовився причащати маленьку дитину воїна АТО



У Дніпрі священик Московського патріархату відмовився причащати дитину, хрещену в ПЦУ.
Про це повідомляє «Днепр вечерний».

Loading...


Батько дитини воював в зоні АТО. З цієї причини його дочку похрестив воєнний капелан отець Дмитро. Священик поїхав на Схід, не встигнувши причастити дівчинку.
Сім’я вирішила причастити дитину в місцевому храмі, який, як виявилося, належить до Російської Православної Церкви. Сім’ї відмовили, тому що не визнають ПЦУ. Вважають, що це не за канонами Православної Церкви. Священик сказав, що причащати не буде, що сім’я не мала права хрестити вдома і дитину потрібно перехрестити, для того щоб причастити.
Коли отець Дмитро дізнався про цю ситуацію, він здивувався і обурився. За його словами, надання Томосу про автокефалію зняло всі питання з приводу визнання Православної Церкви України.
Отець Дмитро переконаний, що відмова у причасті маленької дитини – це поведінка, яка недостойна священика. Він говорить, що християнин повинен керуватися, перш за все, канонами, а не приписами собору іншої країни.
Але отець Марсалій стоїть на своєму. УПЦ не визнана, а значить, і причащати дитину, хрещену священиком цієї Церкви, він не може і не буде. Тільки після того, як проведе таїнство хрещення самостійно.
Бабуся дівчинки вирішила, що тепер буде звертатися лише до отця Дмитра.
На платформі Blogger.